Vackra Varberg

Vackra Varberg

 

I slutet av en lång grusväg, strax utanför Varberg träffades vi för årets första middag. Just här öppnar skogen upp sig, och vi möter fantastiskt vackra Rörbäck Forest Retreat

Byggnaderna är ritade med känslighet för platsen, ljuset och den omgivande naturen. Det kändes därför självklart att välkomna våra gäster på gårdsplan, mitt i Rörbäcks vackra miljö. Här kunde vi börja bekanta oss med varandra inför kvällens middag.

Kvällen bjöd på olika miljöer och vi började med att promenera bort till bokskogen där långbordet väntade på oss för den första serveringen.

Efter bubbel och snacks förflyttade vi oss till grillstationen där gästerna kunde se förberedelsen av kvällens rätter.

Vi kunde sedan sätta oss till bords i Rörbäcks makalösa glashus med utsikt över grillstationen där Mattias lagade kvällens rätter över öppen eld

Till vår glädje var Rörbäcks ägare Anna & Caspar Sandgren med på middagen och kunde berätta om hur de inte har kompromissat i vare sig estetik eller kvalitét när de skapade Rörbäck. 

Förutom betonggolven är byggnaderna nämligen helt byggda med svenskt trä som lämnats obehandlat för att med tiden patineras och åldras vackert. Allt är noggrant utvalt, med hantverket och solida material i fokus.

Kvällens meny:

#

Rotselleri, ramslök, Rapsfrön
#
Kyckling, nässlor, Camelia
#
Röding, äpple, gatkamomill
#
Vildsvin, palsternacka, fläderbär.
#
Rabarber, brynt smör, körvel