Fantastiska Falkenberg

Fantastiska Falkenberg

Strax norr om Falkenberg träffades vi för Nordic Supper i ett makalöst vackert försommarväder. Från den hemliga mötesplatsen guidade en uppklippt stig oss fram till Knútur som välkomnade med bubbel och snacks.

Under trädkronorna njöt vi av fågelsången samtidigt som vi bekantade oss med varandra innan vi fortsatte vidare till middagsbordet.

Efter en kort promenad kom vi fram till bordet, vackert beläget under en magnifik 200 år gammal Sitkagran (Vad vi förstått är det Skandinaviens grövsta med en omkrets på ca 6m) och omringat av betesmarker tillhörande ett anrikt säteri. Här kunde vi njuta av kvällens upplevelser i en helt sagolik miljö.

Maten tillagas alltid över öppen eld och menyn utgår från platsen där middagen genomförs. I maj månad kunde vi i Falkenberg därför tacksamt njuta av flera fantastiska grönsaker samt vårblommor.

Under kvällen är alla välkomna att ta del av hur Mattias tillagar middagen och allt som oftast så blir det långa härliga och inspirerande samtal vid grillen. Så även denna magiska kväll.

Kvällens meny: 
#
Enrisrökt älg med grönkålskott, grillad rädisa & enrismajonnäs
#
Grillad grön sparris med kirskål & nyponros vinegrette
#
Grillade rapskott med rökt blåmussla & vårblommor
#
Bräserat vildsvin med grillad färsk vitlök & krispigt rotselleri
#
Brynt smörkaka med grillad grädde & rabarber

Tack till alla som gästade oss. Det var en obeskrivlig känsla att få bli en del av den storslagna granen, lamporna och miljön som verkligen ramade in middagsupplevelsen på ett värdigt sätt.